Din varukorg är tom

Om oss!

Filmo är en etablerad leverantör av skolfilm och utbildningsfilm. Vi har varit med länge, sedan 1938, vilket gör oss till en mycket pigg nästan 80-åring! Vi är faktiskt ett av de äldsta filmbolagen i landet, med lång erfarenhet och brett utbud. De senaste 25 åren har vi fokuserat på utbildningsfilm för skolan och kan idag erbjuda mer än 500 utbildningsfilmer med institutionella rättigheter. Som ledande distributör levererar vi utbildningsfilm till Sveriges AV-mediacentraler, skolor, föreningar och bibliotek.

När vi köper in filmer förbättras och anpassas de innehållsmässigt och tekniskt för den svenska utbildningsmarknaden. Sen länge samarbetar vi med bl.a. SVT, BBC, Channel 4, TV France, fristående filmare och andra TV-bolag över hela världen. Det garanterar ett brett utbud med hög kvalitet.

Bra att veta!

Vår utgivning riktar sig främst mot skolans högre stadier. Alla våra filmer har institutionella rättigheter. Till varje film finns en studiehandledning i pdf-format som du själv kan ladda hem, och som innehåller bl.a. faktaunderlag, förslag på aktiviteter och tips på länkar. Filmerna distribueras på DVD eller via streaming. Alla priser som anges är exklusive moms och frakt.

Filmo är en del av Swedish Film AB som distribuerar spelfilm på den institutionella marknaden i Skandinavien.

Vi är medlemmar i:
ICEM – International Council for Educational Media
SDF – Sveriges Distributörer av Institutionell Film
Filmrättigheter – gå in på www.skolfilm.com för att läsa mer

Tel.  08-445 25 50 (vxl) | E-post: info@filmo.se